Thursday, 2 February 2012

Koperasi Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis Berhad

Pengenalan:
1. Alamat - 2782-B, Jalan Changkat Permata, Taman Permata, 53300 Kuala Lumpur.
2. No. Pendaftaran Perniagaan: 249763-U
3. Anak syarikat bagi RCE CAPITAL BERHAD

Skim Pinjaman
1. Interest pinjaman adalah 4.99% setahun.
2. Masa yang diperlukan dari proses, kelulusan dan pengeluaran wang / cek adalah 5-7 hari.
3. Wang pinjaman akan masukkan terus ke dalam account bank yang ditentukan oleh pemohon.
4. Bayaran balik bulanan adalah melalui potongan Biro Perkhimatan Angkasa.
5. Amount pinjaman maksimal adalah RM 250,000
6. Tempoh maksimal pembayaran balik adalah 22 tahun.

Keistimewaan:
1. Mengambil masa yang singkat dalam pemprosesan dan pengeluaran wang pinjaman. Secara normalnya, pemohon boleh dapat wang pinjaman dalam masa 5-7 hari.
2. Tolerans black-list adalah RM 35,000
3. Amount pinjaman boleh sampai RM 250,000
4. Tempoh pembayaran balik adalah 22 tahun, ia adalah paling panjang berbanding dengan koperasi lain.
5. Layak dipohon oleh kakitangan kerajaan berjawatan kontrak yang telah berkhimat 1 tahun ke atas.

Syarat kemasukan:
1. Semua kakitangan kerajaan dan badan berkanun yang tersenarai.
2. Berjawatan tetap 6 bulan ke atas atau berjawatan kontrak 1 tahun ke atas.
3. Pinjaman minimum adalah RM 5000
4. Pinjaman maksimum adalah RM 250,000

Dokumen yang diperlukan:
1. Payslip original (kalau ada) bagi bulan yang terbaru - 1 original
2. Salinan depan dan belakang kad pengenalan / kad kuasa (polis) - 4 salinan
3. Salinan payslip bagi 3 bulan yang terbaru - 3 salinan setiap satu bulan
4. Salinan statement bank yang menunjukan kemasukan gaji bagi 2 bulan yang terbaru - 1 salinan
5. Salinan bil utiliti - 1 salinan
6. Salinan Surat Opsyen yang menunjukan umur pencen 58 / 60 (kalau perlu) - 1 salinan
7. Surat Pengesahan Jawatan (original)


Jadual pembayaran:



Tahun
3
5
7
9
10
15
20
22
10,000
325
212
163
136
127
99
84
81
20,000
651
424
327
273
254
198
169
162
30,000
977
637
491
410
382
298
254
243
50,000
1628
1062
819
684
637
495
424
397
100,000
3257
2124
1638
1368
1274
990
849
810
150,000
4886
3186
2457
2052
1911
1486
1273
1215


Untuk keterangan lanjut, sila hubungi 


Tel:  AKA - 03-9074 5313 / 012-288 2421 / 017-248 2003
Fax: 03-9281 9072






28 comments:

  1. layak tak saya buat loan... gaji pokok saya RM 4191.69...elaun tetap RM 590 dan potongan bulanan saya RM 2826.19...kalau layak berapa jumlah yang boleh dipohon ...berapa potongan bulanan dan berapa tahun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hubungi 0139929460 untuk ttup pinjaman Yayasan Perlis/Yayasan Ihsan.
      Loan under Bank Persatuan. Blacklist layak mohon.
      Untuk kerja kerajaan/GLC sahaja.
      013-9929460
      013-9929460
      013-9929460

      Delete
  2. smekum sya dah buat pinjaman dengan yayasan perlis,boleh kah sya memohon dengan AKA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hubungi 0139929460 untuk ttup pinjaman Yayasan Perlis/Yayasan Ihsan.
      Loan under Bank Persatuan. Blacklist layak mohon.
      Untuk kerja kerajaan/GLC sahaja.
      013-9929460
      013-9929460
      013-9929460

      Delete
  3. sekiranya memohon pnjaman macammana dengan komitmen luar adakah dikira bagi kelayakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hubungi 0139929460 utk mohon pinjaman

      Delete
  4. Personal Loan utk Kakitangan Awam/GLC

    contoh soalan dr customer kami,
    1. "sy ada tunggakan PTPTN,boleh ker?"
    2. "Sy dah kene BLACKLIST,nnti Bank x detect ke?"
    3. "kalau rekod CCRIS tak cantik boleh x?"

    ##xperlu risau,tugas kami bantu anda

    @@Khidmat penghantaran dan pungutan borang disediakan**T&C

    Untuk respon yang lebih pantas,
    Call/whatsapp: 013-9929460

    ReplyDelete
  5. bagaimana nak dpt kan settelement akaun dari yayasan dewan perniagaan melayu perlis..

    ReplyDelete
  6. bagaimana nak dpt kan settelement akaun dari yayasan dewan perniagaan melayu perlis..

    ReplyDelete
  7. JANGAN TERPEDAYA DENGAN YAYASAN INI..MENIPU DUIT CUSTOMER AGREEMENT ON PAPER LAIN CASH IN HAND DAPAT LAIN.. SAYA DH BUAT ADUAN KE TRIBUNAL

    ReplyDelete
  8. JANGAN TERPEDAYA DENGAN YAYASAN INI..MENIPU DUIT CUSTOMER AGREEMENT ON PAPER LAIN CASH IN HAND DAPAT LAIN.. SAYA DH BUAT ADUAN KE TRIBUNAL

    ReplyDelete
  9. MEMANG PENIPU!! DIA LEPAS TANGAN JE! SYARIKAT GUNA NAMA MELAYU TP PEKERJANYA SUME CINA!! SY NK TANYA PASAL AKAUN SAYA, DIA KATA HUBUNGI AGEN...MANA INGAT AGEN YANG URUSKAN....DAH 5 TAHUN BERLALU!! LINTAH DARAT!! PINJAM LAIN AMOUN 50% DIAORG BURN MCM TU JE!! AMBIL KESEMPATAN ATAS ORANG MELAYU YANG SUSAH!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol....sy dpt kat tangan 5k bersih, tp bila check statement baru2 ni rupanya loan sy lulus 15k. mana lagi rm 10k ?????

      Delete
  10. Salam, boleh saya dapatkan, number faks pejabat Yayasan Dewasn perniagaan melayu perlis bhd?

    ReplyDelete
  11. macamana nak dptkan number phone dan faks pejabat Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis Bhd? nak minta penyata baki hutang. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalammualaikum
      nk tnya, encik dh dpt no fon pejabat yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad ni?sy nk mnta full settlement..

      Delete
  12. sis menipu cam ner ye, yang dah buat aduan ke tribunal, ape cerita kesudahan nye, dapat duit balance nye ke

    ReplyDelete
  13. saya pon ada sape tahu no tel yayasan ni nak buat full settlement

    ReplyDelete
  14. saya buat pinjaman 50k, dapat in hand 33k, balance dia akan bagi selepas 6 bulan lulus pinjaman , sampai sekarang, belum dapat lagi balance duit dalam 10k. ni kes penipu, janji lain, saya akan buat laporan polis dan tribunal

    ReplyDelete
  15. supaya orng lain x terpedaya ngan koperasi ni lagi. agen pulak asik tidak angkat tel bila loan dah approve, asik tanye bahagian kewangan, bila tel bahagian kewangan, tidak dapat

    ReplyDelete